Terug naar Meest gestelde vragen

Mag je eten meenemen in het vliegtuig?

De vraag ‘Mag je eten meenemen in het vliegtuig?‘ wordt vaak gesteld. Over het algemeen is het beleid dat eten (mits het geen enorme hoeveelheden zijn) in het vliegtuig wordt toegestaan. Twee of drie bolletjes met kaas in een plastic zakje meenemen is dus gewoon toegestaan. Het wordt een ander verhaal als je smeltende ijsjes, of dertig zakken chips meeneemt. De regel is over het algemeen dat je je moet gedragen in een vliegtuig. Etenswaren met een zeer sterke aroma zijn over het algemeen dus ook niet toegestaan.

Pas goed op dat je geen potten met jam, pindakaas of chocoladepasta meeneemt. Deze vallen onder de wet vloeistoffen, en zijn dus niet toegestaan. Het is natuurlijk geen ramp als je ermee betrapt wordt, het zal dan wel worden afgepakt.

De vraag ‘mag je eten meenemen in het vliegtuig’ kan dus met een JA worden beantwoord, maar de regel is dat het eten op moet zijn als je op plaats van bestemming aankomt. Indien dat niet het geval is, zal het eten bij aankomst zeer waarschijnlijk worden weggegooid.