Terug naar Meest gestelde vragen

Hoeveel kilo mag je meenemen in het vliegtuig

De vraag ‘Hoeveel kilo mag je meenemen in het vliegtuig?‘ is per vliegtuigmaatschappij verschillend. Gemiddeld mag je tot 20kg gratis ruimbagage meenemen. Bij de business class is dit hoger dan bij de economy class. Kijk voor de handbagage hier.

Bij KLM geldt voor de economy class dat je 1 stuk ruimbagage per persoon mag meenemen, tot 23kg. Voor reizen naar ongeveer alles behalve Europa mag je 2 stuks ruimbagage per persoon meenemen. Kijk hier voor meer informatie. Voor de KLM business class geldt dat je 2 stuks ruimbagage mee mag nemen, elk tot 32kg. Als je overbagage hebt, kun je dit beter van tevoren aangeven. Zo ontvang je 20% overbagagekorting. De kosten voor een kilo overbagage bij KLM is afhankelijk van de reisafstand. Het ligt tussen de €3 en de €30 per extra kilogram.

Net zoals het aantal toegestane kilo’s in de ruimbagage, zijn ook de kosten voor overbagage afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij. De vraag ‘hoeveel kilo mag je meenemen in het vliegtuig?’ is dus net als de kosten voor de overbagage afhankelijk van de vliegtuigmaatschappij.

Op luchthavens staan altijd wel een aantal kofferweegschalen. Hier kun je wegen of je niet teveel hebt. Voor gezinnen is het handig om alle kofferinhoud over het aantal koffers te verdelen. Zo betaal je de minste (of geen) overbagage.

Je kunt bij KLM (- Air France) 20% korting krijgen op de overbagage als je online incheckt. Maar bij grote overbagage kun je misschien de bagage beter per pakketpost versturen. Dit kan al snel €50 schelen!