Terug naar Meest gestelde vragen

Hoeveel handbagage mag je meenemen in het vliegtuig

Het antwoord op de vraag ‘Hoeveel handbagage mag je meenemen in het vliegtuig?‘ verschilt ook per vliegtuigmaatschappij. Je mag sowieso per vliegtuigmaatschappij 1 stuk handbagage meenemen. Wel moet de handbagage in de bagageruimte boven de stoelen passen.

Meestal geldt ook de regel dat de handbagage tot ongeveer 10kg mag wegen. Bij KLM (- Air France) mag je bij de economy class tot 12kg aan bagage gratis meenemen. Bij de business class is dit tot 18kg. Verder is het vaak ook nog toegestaan om extra accessoires mee te nemen. De 12kg en de 18kg is inclusief deze extra accessoires. Bij de KLM is een handtas, aktetas, camera, laptop of een ander voorwerp van hetzelfde formaat als extra accessoire toegestaan. Dit geldt voor zowel economy als business class.

De afmetingen van de handbagage zijn 55 x 25 x 35cm (lengte x breedte x hoogte). De extra accessoire mag maximaal 45 x 20 x 35cm zijn. Het antwoord op de vraag ‘hoeveel handbagage mag je meenemen in het vliegtuig’ verschilt dus per vliegtuigmaatschappij. Extra accessoires zijn vaak geen probleem.